Hoe alles begon

Van hobbyproject tot meesterwerk

De visie van de revolutionaire e-bike

Wat is begonnen in de hoofden van de broers Michael en Tomy Rath, is na meer dan een jaar aan ontwerp, experimenteren, ontwikkelen en prototypes testen omgezet in Geero. Het was de geboorte van een intelligente en doordachte e-bike, die dankzij een geraffineerd design de volgende stap van de evolutie van de elektrische fietsen inluidde, en bovendien onverslaanbaar was in design en prijs. In 2016 kwam de 'Original' Geero op de markt, en vond direct een een grote schare fans.

Wat maakt Geero zo bijzonder?

Met Geero is een e-bike ontstaan die nog nooit eerder gezien is qua prestaties, maar ook qua eenvoud en gebruiksgemak. Vanaf het begin lag de focus op eenvoudig onderhoud en het minimaliseren van stroomverlies door hitte. Dus eindelijk begon de ontwikkeling van het elektrische systeem, dat opzettelijk niet in de motor was geïntegreerd, maar in de zitbuis was ingebouwd.

Pas daarna hebben ze zich toegelegd op het ontwerp en het “verbergen” van de componenten in het simpele retro frame of de achterwielnaaf. Deze componenten moesten op hun beurt speciaal voor Geero worden ontwikkeld, aangezien de wereldmarkt niets vergelijkbaars of bruikbaars te bieden had.

En het wiel blijft draaien

Sinds de lancering in 2016 zijn de e-bikes continu verbeterd en is het productaanbod aangepast aan de verschillende behoeften van onze doelgroepen - de feedback van bestaande klanten en de wensen van geïnteresseerden zijn vanaf het begin meegenomen in de verdere ontwikkeling van het assortiment. Een model met lage instap en verschillende accessoires werden een integraal onderdeel van de Geero-familie.

In juni 2020 was Geero 2 opnieuw een knal; de langverwachte nieuwe verbetering in handling en technologie. Bewezen eenvoudig ontwerp en laag gewicht, maar met verwijderbare batterij maken Geero 2 het nieuwe toonbeeld van het merk. De evolutie van de revolutie, zeg maar.

Wat maakt het merk “Geero” zo bijzonder?

Geero is niet zomaar een e-bike onder velen. Er komt zoveel meer bij kijken dan zomaar een product op de markt. Achter Geero staan twee bekende Oostenrijkse bedrijven, Bikee en niceshops, die hun respectievelijke kerncompetenties hebben gecombineerd om een stabiel en innovatief merk te vormen.

"Made with Love in Austria" begeleidt al onze bewegingen en dus ook al onze fietsen. De liefde voor fietsen maar ook voor ons werk zijn essentiële onderdelen van beide bedrijfsfilosofieën. Gereguleerde processen, nauwkeurig werk, maar ook een sensationele en ontspannen werksfeer kenmerken ons bedrijf.

We houden van wat we doen. Elke dag.

Geero heeft sinds 2016 continu nieuwe markten en landen veroverd. Naarmate het merk groeit, blijft het team rond ontwikkeling, montage, verkoop, management, marketing en internationalisering groeien. Niettemin worden al deze processen in Oostenrijk uitgevoerd en hoeven ze niet te worden uitbesteed. Dus wat je krijgt is een eerlijk stukje passie uit Oostenrijk met liefde - rechtstreeks van ons voor jou zonder verborgen kosten of omwegen via derden.

Zelf zien!

Natuurlijk willen we niemand het unieke rijplezier van Geero onthouden, maar we willen niet dat je de kat in een zak koopt. Daarom kun je ons ontmoeten op seizoensbeurzen en specialistische evenementen of ons bezoeken in onze Geero-showroom van ca. 80 m2 aan de Reitschulgasse 5 in Graz, advies vragen en natuurlijk onze fietsen testen. We breiden ook ons testritten netwerk voortdurend uit. Op meer dan 35 locaties in Oostenrijk en Duitsland bieden onze getrainde merkambassadeurs je gratis en vrijblijvend een testrit aan en staan klaar om vragen over Geero te beantwoorden.