Geero Webshop Nederland

De evolutie van de e-bike

Hoe alles begon

Twee broers, verschillende wegen, één doel.

Michael en Thomas Rath kozen twee verschillende carrières. Eentje verliet zijn studie telematiek om in een start-up te gaan werken. Jaren later reisde hij naar de Cariben en stichtte hij meerdere IT-bedrijven.

De ander was een succesvol skateboarder en wereldreiziger die gemotoriseerde vouwfietsen op internet verkocht vanaf zijn achttiende. Hij ging terug naar Oostenrijk na 7 jaar in development en management te hebben gewerkt voor een bedrijf in Shanghai.

Gedeelde visie

Ondanks hun uiteenlopende carrières, zijn de twee broers uiteindelijk weer teruggekomen naar het zuid-oosten van Oostenrijk, op de boerderij van hun ouders, om hun droom na te jagen.

Ze hebben beide één ding gemeen: een droom om iets te maken wat hun eigen is, en om dat te zien groeien. Beide broers waren gedreven om een bestaand product te verbeteren, en op de markt te brengen.

E-mobiliteit verbeteren

Michael en Thomas besloten de e-mobiliteitssector te gaan verbeteren. Ze stichtten een bedrijf en begonnen met het ontwikkelen en bouwen van elektrische fietsen in een schuur.

Na verloop van tijd ontstond een visie om een e-bike te creëren die helemaal niet elektrisch lijkt, maar toch makkelijk is in onderhoud, en bovendien is voorzien van de beste onderdelen zonder een gigantisch hoge prijs.

Komt tijd, komt raad

De twee broers gaven zichzelf een jaar om elk aspect kritisch te analyseren: de producten van de concurrentie, uitbesteding of zelf maken, waar ligt de maximale potentie? Wat kan verbeterd worden? Welke obstakels kunnen worden overkomen door het design te verbeteren? Ze hebben alles opnieuw ontworpen, prototypes gemaakt en uitvoerig getest.

Uiteindelijk werd een revolutionaire e-bike op de markt gebracht met zijn eigen innovatieve design: de Geero.

Geero's ontwikkeling in detail

De ontwikkeling van Geero duurde in totaal een jaar. Voor Michael en Thomas was het vanaf het begin af aan al duidelijk waar de grote uitdagingen lagen, ze hadden namelijk al jarenlange ervaring in het bouwen van e-bikes. Desondanks vergde het bijzondere design van Geero al hun kennis.

Vooral het eenvoudige onderhoud, en het minimaliseren van prestatieverlies waren belangrijke focuspunten.

 Een nieuw elektrisch systeem

Om de problemen met prestatie onder controle te krijgen, focusten de twee broers tijdens de designfase als eerste op het elektrische systeem, nog voor het ontwerp van de fiets. Van de eenvoudigste oplossing, om alle elektronica in de motor te integreren, was absoluut geen sprake. Zo'n integratie brengt meer problemen dan het oplost. Bijvoorbeeld dat de warmtegeneratie van de motor leidt tot een gereduceerd vermogen. Daarnaast zouden de problemen voor de betrouwbaarheid van het systeem te groot worden. Bovendien is het dan erg lastig om bij de elektronica te komen, mocht onderhoud noodzakelijk zijn.

Daarom werd een nieuw elektrisch systeem ontwikkeld. Thomas en Michael hebben veel tijd en geld geïnvesteerd om hun doel te bereiken: om alle electronica in het zadelmasker te integreren. Dit loste de problemen met betrouwbaarheid, oververhitting en eenvoudig onderhoud op.

Design, gewichtsdistributie en hoek

De volgende stap was het design van de fiets. Elegantie was het motto. Dat betekende dat de elektronica zo veel mogelijk in het frame geïntegreerd moesten worden.

De eerste schetsen voor het model werden gemaakt op de computer. Prototypes werden gebouwd om problemen te elimineren en het ontwerp te verbeteren. De meeste onderdelen van de Geero waren in hun geheel ontworpen door Thomas en Michael, en daarom gloednieuw. Dat betekende dat ze niet op de markt te krijgen waren.

Later werkten de broers aan de optimalisatie van het gewicht en pasten ze de geometrie aan. Uiteindelijk had elke Geero de optimale rij-eigenschappen vanwege het lage zwaartepunt en de perfecte hoeken.

Na verschillende prototypes, ontelbare tests en eindeloze aanpassingen hadden de twee broers de beste e-bikes uit hun carrière ontworpen: slim design voor een onverslaanbare prijs!

Geen spam - uitsluitend coole specials en aanbiedingen. Registreer je voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op