Onze omgeving en wij

„Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voldoet aan de behoeften van de huidige generatie, zonder dat de mogelijkheden voor de volgende generatie om in hun eigen behoeften te voorzien, en hun levensstijl te kiezen in gevaar worden gebracht."

(VN-conferentie over milieu en ontwikkeling in Rio de Janeiro, 1992)

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur.

Al in de planningsfase van ons nieuwe logistieke centrum lag de nadruk op duurzaamheid, en dat is doorgestroomd naar vele aspecten van de constructie. We wilden een milieutechnisch voorbeeld zijn zonder bang te zijn voor extra kosten en inspanningen. De belangrijkste duurzaamheidsfactoren bij de bouw van het logistieke centrum waren:

 • Hout - Deze natuurlijk hernieuwbare grondstof speelde een belangrijke rol bij de bouw. In totaal werd in het hele centrum 680 kubieke meter hout gebruikt. Omdat er één ton CO2 in elke m³ hout wordt opgeslagen, kan 680 ton CO2 worden gebonden. Ter vergelijking: slechts één ton CO2 staat gelijk aan een rit van 4.900 kilometer. Dat is naar Moskou en terug!
 • Isolatie - Een goede isolatie was voor ons ook heel belangrijk, om zo veel mogelijk energie te besparen. De isolatiewaarde van het dak is ongeveer 0,18 W / m2K, wat een zeer goede waarde is. Daarnaast is er een muurisolatie met de dikte van 16cm, wat overeenkomt met de isolatie van een vrijstaand huis!
 • Warmte en koeling - Op minder dan een kilometer van ons nieuwe logistieke centrum bevindt zich een biogasinstallatie met een verbrandingsinstallatie voor biomassa.
  Dus in plaats van ons eigen gasvuursysteem te installeren, hebben we besloten ons nieuwe logistieke centrum te verwarmen met behulp van de biogasinstallatie en de biomassaverbrandingsinstallatie.
  Toen we hoorden dat de restwarmte van de biogasinstallatie alleen in de winter echt wordt gebruikt, maar in de zomer nutteloos wordt afgevoerd, hebben we een absorptiekoelmachine geïnstalleerd in plaats van een conventionele koelmachine. Dit wordt nu uitgevoerd met de restwarmte van de biogasinstallatie of met de warmte van de biomassaverbrandingsinstallatie. Hoewel de absorptiekoelmachine drie keer zo veel kost als een conventionele koelmachine, besparen we ongelovelijk veel energie. Het gebruik van de ongebruikte afvalwarmte om kou te creëren, en het onbenutte potentieel van de reeds bestaande hernieuwbare energiebronnen te gebruiken, was voor ons ongelovelijk belangrijk.
  Dankzij de aansluiting op de biogasinstallatie en het gebruik van restwarmte kunnen we een vermogen van van 600kW voor warmte, en 550kW voor kou besparen. Ter vergelijking: Als we een van de twee apparaten 8 uur per dag, 180 dagen per jaar zouden gebruiken, zouden we gemiddeld ongeveer 1.680kWh per jaar gebruiken. Met deze hoeveelheid energie kun je bijna 3,5 jaar tv kijken (op een gemiddelde tv).
 • Apparaten - We kopen apparaatkoelingeenheden voor maximale energie-efficiëntie en als het gaat om de aanschaf van computerhardware, besteden we minder aandacht aan prestaties dan aan het besparen van energie.
 • Pakketvulling - We besteden ook aandacht aan duurzaamheid bij het verzenden van onze pakketten. Om deze reden hebben we het vulmateriaal van onze pakketten waar mogelijk vervangen door composteerbaar materiaal. 95% van onze pakketten hebben nu biologisch afbreekbare biochips als vulling.

Naast harde feiten over duurzaamheid, zijn de zachte factoren, dat wil zeggen de mens, ook belangrijk voor ons.

 • Oplettendheid - Het is belangrijk voor ons dat milieubescherming begint bij elke medewerker persoonlijk. Daarom zorgen we ervoor dat alle apparaten buiten de openingstijden zijn uitgeschakeld. Daarnaast hechten wij waarde aan een correcte afvalscheiding.
 • Leveranciers - Keer op keer stellen we duurzaamheid, productiemethoden, en filosofie ter discussie bij onze leveranciers. Alleen op deze manier kunnen we de beste producten en de beste productienorm voor u garanderen. Twijfelachtige producten worden uit het assortiment gehaald, of worden natuurlijk niet eens toegevoegd.

Duurzaamheid en milieubescherming zijn centrale pijlers van de bedrijfsfilosofie voor de hele Niceshops-groep. We hebben maar één planeet. Daarom is iedereen in ons bedrijf actief betrokken bij het behoud van zijn schoonheid en diversiteit.